Mily meglepő,de megint volt egy felhasználásra váró házi túróm a hűtőbe....:D
Nézegettem a receptkönyveimet,újságjaimat,aztán kezembe akadt egy papírra vésett recept...nagyon régen ettem egy ismerősömnél,kelt pite gondoltam akkor miért is ne ez legyen ?!:)
Persze "reformosítottam" :)
HOZZÁVALÓK:
-40 dkg liszt,nálam most 20 dkg tk.tönköly liszt és 20 dkg fehér tönköly liszt
-2 dl langyos tej
-2 evőkanál fruktóz
-8 dkg vaj
-1 csomag szárított élesztő
-pici só
Túrós töltelékhez:
-50 dkg túró(elbírt volna még egy 25 dkg..-t)
-1 csomag vaníliás-grízes pudingpor
-5 dl tej,
-folyékony édesítő ízlés szerint
-4 tojás
-2,5-3 dkg étkezési keményítő
-1 citrom héja és leve
tetejére:vágott mandula,dió stb
(én most mindezekből kifogytam,így elmaradt)
A tésztát bedagasztottam.A töltelékhez a pudingot megfőztem,5 dl tejben és édesítővel,majd mikor kicsit kihűlt hozzáadtam a túrót,4 tojás sárgáját!A fehérjét habbá vertem!A keményítővel együtt a túrós masszához kevertem finoman!
A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra,majd vajas(nagy gáztepsi) tepsibe helyeztem,rá a massza,és előmelegített 180 fokos sütőbe helyeztem! Kb.35-40 perc alatt készre sült!
Tálaláskor még porcukorral meghinthetjük:)
Zsombor Fiam alig várta,hogy kisüljön ,hamar be is vágott 2 szelettel:)
Jaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjj :)))))))))))))
VálaszTörlésMi a baj Csajszi?!!:DDD
TörlésAnyám, én itt nálad mindig csak folyatom a nyálam. :DDD
VálaszTörlés