2012. május 30., szerda

Tócsnis hús,Mátrai borzaska




No kérem ez nem egy diétás kaja:))))De nagyon nagyon finom,család férfi tagjai imádják!!!Tőlük lehetne mindennap :)))
Én most karajból csináltam,de szoktam csirkemellet is felcsíkozni és azt a masszába forgatni,mindkettő nagyon kiadós és finom!

Hozzávalók:

-karajszeletek vagy csirkemell,pulykamell
-burgonya(régi!)
-liszt (tk. tönköly lszt)
-reszelt trappista sajt
-tojás
-tej
-só,bor,majoranna,fokhagyma

Pontos mennyiséget nem tudok írni,mert ez már rutinból megy :D
A karajszeleteket vékonyra szeleteltem,finoman kiklopfoltam,sóztam,borsoztam!
Masszához a burgonyát lereszeltem(finomra)majd a sajtot is,fokhagymát,sóztam borsoztam,majoranna,majd tojást ütöttem bele,és annyi lisztet és tejet,hogy jó sűrű palacsinta tésztát kapjak!
A húst elsőnek lisztbe forgattam ,majd a masszába és bő olajban kisütöttem!
(Ha karajjal készítjük lassú tűzön süssük!!)
Friss paradicsomsalátával kínáltam és petrezselymes újburgonyával!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük mi is!!! Igaz nem diétás, de néha szabad egy kicsit bűnözni is.:))) Jó ötletet adtál a hétvégi ebédhez, mert már jó régen volt. Újkrumplival, paradicsomsalátával mennyei finom lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen néha belefér:))jó fokhagymásan,ropogósan mennyei:)))

      Törlés