2012. november 6., kedd

Fahéjas keksz,almával töltve




Almás süti...
Almás keksz...
Amiben alma van nekem jöhet:)
Ti hogy vagytok vele?
Egyik gasztro blogon találtam ezt a receptet,persze nem is én lennék,ha nem változtattam volna meg egy kicsit:)
 
HOZZÁVALÓK:
 
-20 dkg kilófaló liszt
-fél tk. szódabikarbóna
-10 dkg kókuszvaj
-1 tojás
-csipet só
-1 tk. őrölt  fahéj
-4 evőkanál porédesítő
-fél citrom reszelt héja
-pici vanília aroma
 
Töltelék:
-1 nagyobb alma
-2 púpos evőkanál étk.keményítő
-2 evőkanál porédesítő
-fél citrom leve
 
Elsőnek a tölteléket készítjük el!Az almát meghámozzuk,kimagozzuk,nagylyukú reszelőn lereszeljük!Egy kisebb lábasba belehelyezzük a töltelék alapanyagait,majd összerottyantjuk!
Hagyjuk kihűlni!
A vajat az édesítővel kikeverjük kicsit habosra,majd hozzáadjuk a tojást,vanília aromát!
A lisztet a sz.b.bónával,fahéjjal,c.héjjal kikeverjük,majd hozzáadjuk a vajas masszához!
Kb. szilva nagyságút szedünk le a tésztából lelapítjuk a közepébe helyezzük az almás tölteléket,majd gombóccá formázzuk őket!Én picit lelapítottam őket,majd sütőpapíros tepsibe raktam őket egymástól kicsit távol,mert lapulnak még!
190 fokos előmelegített sütőbe helyeztem őket,és kb. 8-10 perc alatt készre sültek!
A végén meglehet őket még szórni fahéjas porcukorral!
 
Legközelebb dupla adaggal indítok,mert hamar elfogytak!!!
Nekem kicsit karácsonyi hangulat is lett a konyhába,talán a fahéj,alma elegye miatt:)
 
Eredeti receptet itt találjátok:http://sutidoboz.hu/fahejas-almas-toltott-keksz/
 
 


2 megjegyzés:

  1. Az almás dolgokkal én is így vagyok! Nagyon guszta kekszecskék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem csak én:)
      Köszönöm szépen,ma már nincsenek belőle:)

      Törlés