Mascarpone,eper nálam mindig szóba jöhet...ráadásul mikor megpillantottam Évánál ezt a tortát,tudtam ezt tuti megsütöm:)))
Persze alakítgattam,"alakbaráttá":))
(eredeti recept:http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2012/05/epres-mogyoros-torta.html)
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
-15 dkg tk.tönköly liszt
--10 dkg kókuszvaj
-5 dkg sótlan darált mogyoró
-1 tojássárgája
-édesítő(por) (kóstoltam)
-2 evőkanál hideg víz
Krém:
-25 dkg mascarpone(light)
-25 dkg sovány túró
--vanília eszencia
--édesítő(kóstoltam)
-40 dkg eper
Karamellás öntet:
-4 evőkanál finomítatlan nádcukor
-7 dkg vaj
-0,5 dl tejszín
Tetejére:
mandulaforgács,eper
Lisztet,darált mogyorót a késes robotgépbe tettem,hozzáadtam a kókuszvajatm,hozzáadtam a tojássárgát,édesítőt és a vizet!Kivettem,kézzel még kicsit átgyúrtam,és a sütőformába kezemmel belelapítgattam,és negyed órára a hűtőbe tettem!
Közben a krémet elkészítettem,az eper nagy részét bormixerrel pépesítettem,szebbeket eltettem díszítésre:)A mascarponét kikevertem a túróval,édesítővel,vaníliával,majd hozzáadtam a pépesített epret!
Egy serpenyőben karamellizáltam a nádcukrot,amikor már szépen elolvadt,kapott egy kis aranybarna színt,lehúztam a tűzhelyről és hozzáadtam a vajat,alaposan kikevertem!Majd hozzáadtam a tejszínt is,és visszatettem a tűzhelyre és folyékony karamellé "főztem".
(Ha összeállna mielőtt felhasználnád,tedd vissza újra a tűzhelyre és olvaszd lassan fel...)
A hűtőből kivettem a tésztát,villával megszurkáltam és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem!Majd kivéve a sütőből,teljesen kihűtöttem!
Ha már kihűlt akkor a karamell egy részét belecsorgattam,erre rákanalaztam a krémet,majd díszítettem eperrel,a maradék karamellt rácsorgattam,mandulaforgáccsal megszórtam!
Hűtőbe tesszük pihenni,majd szeletelve tálaljuk!
(Ezért a tortáért érdemes plusz tornát lenyomni:D:D:D )
Persze alakítgattam,"alakbaráttá":))
(eredeti recept:http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2012/05/epres-mogyoros-torta.html)
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
-15 dkg tk.tönköly liszt
--10 dkg kókuszvaj
-5 dkg sótlan darált mogyoró
-1 tojássárgája
-édesítő(por) (kóstoltam)
-2 evőkanál hideg víz
Krém:
-25 dkg mascarpone(light)
-25 dkg sovány túró
--vanília eszencia
--édesítő(kóstoltam)
-40 dkg eper
Karamellás öntet:
-4 evőkanál finomítatlan nádcukor
-7 dkg vaj
-0,5 dl tejszín
Tetejére:
mandulaforgács,eper
Lisztet,darált mogyorót a késes robotgépbe tettem,hozzáadtam a kókuszvajatm,hozzáadtam a tojássárgát,édesítőt és a vizet!Kivettem,kézzel még kicsit átgyúrtam,és a sütőformába kezemmel belelapítgattam,és negyed órára a hűtőbe tettem!
Közben a krémet elkészítettem,az eper nagy részét bormixerrel pépesítettem,szebbeket eltettem díszítésre:)A mascarponét kikevertem a túróval,édesítővel,vaníliával,majd hozzáadtam a pépesített epret!
Egy serpenyőben karamellizáltam a nádcukrot,amikor már szépen elolvadt,kapott egy kis aranybarna színt,lehúztam a tűzhelyről és hozzáadtam a vajat,alaposan kikevertem!Majd hozzáadtam a tejszínt is,és visszatettem a tűzhelyre és folyékony karamellé "főztem".
(Ha összeállna mielőtt felhasználnád,tedd vissza újra a tűzhelyre és olvaszd lassan fel...)
A hűtőből kivettem a tésztát,villával megszurkáltam és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem!Majd kivéve a sütőből,teljesen kihűtöttem!
Ha már kihűlt akkor a karamell egy részét belecsorgattam,erre rákanalaztam a krémet,majd díszítettem eperrel,a maradék karamellt rácsorgattam,mandulaforgáccsal megszórtam!
Hűtőbe tesszük pihenni,majd szeletelve tálaljuk!
(Ezért a tortáért érdemes plusz tornát lenyomni:D:D:D )
Ez nagyon jól néz ki. És sajnos mindenem van is otthon hozzá.:):):)
VálaszTörlésKöszi Tami:)
TörlésEbben az időben nyugodtan neki is állhatsz sütni majd...:D