2011. december 14., szerda

Sonkás-sajtos-tejfölös tekercsem:)




Nagyon régóta elvan mentve nekem ez a csiga,de valahogy sosem jött össze,hogy elkészítsem:)Ma kihasználtam,hogy nem tudtunk délelőtt kimenni Zsombival sétálni(de sebaj remélem d.u megyünk )ugyanis itt esett,kiváló alkalom volt arra,hogy elkészítsem:)

RECEPT:

Tésztához:
-50 dkg liszt
-1 dl tejföl
-1 db tojás
-1 dl tej
-2,5 dkg élesztő(porélesztőt használtam)
-7,5 dkg vaj
-só
-cukor(pici az élesztő felfuttatásához)

Töltelék:
-1 kis pohár tejföl
- egy duci gerezd fokhagyma
-20 dkg sonka(én csirkemell sonkát használtam)
-20 dkg reszelt sajt

Tésztát összegyúrom,dagasztom(én kenyérsütőben végeztem el mindezt,mellette míg a gép dolgozott ebédet is megtudtam főzni).Ha megkelt,2 cipóra osztom el,kinyújtom,megkenem a fokhagymás tejföllel,rászóróm az apró csíkokra vágott sonkát a reszelt sajtot és feltekerem,mint a kakaós csigát,majd szeletelem(olyan 2 ujjnyi vastagra)!Sütőpapíros tepsibe helyezem őket egymástól kicsit távol,és megszóróm még kis reszelt sajttal:)
180 fokon nekem olyan 15-16 perc alatt sült meg:)
Félretettem a szigorú életmódváltásomat,és megkóstoltam:)ISTENI FINOM!!!!!!!!!!
Jó étvágyat!!!
(forrás:Andi konyhája)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon guszta!!!! Jót mosolyogtam, hogy Te is megkóstoltad. Egyáltalán nem eszel ilyesmit??? Én nemrégiben sütöttem sütőporos tésztával,így a dagasztás elmarad, és nagyon gyorsan készen van.Próbáld ki azt a receptet is, hátha neked is ízlik majd.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Gizi:)Már lassan másfél éve kiiktattam az életemből a fehér lisztet és a kristálycukrot:)Persze a család nem mindig díjazza,ha reformosítok,így gondoltam most megérdemlik a "normális" sütit:D Köszönöm a tippet,meg is lesem:)))

    VálaszTörlés
  3. Zitus én is csak ilyenkor ünnepek előtt merülök bele ennyire a sütésbe. Búzacsírás lisztet használok, és kenyeret, péksüteményt egész évbe szinte nem is eszünk. Tésztát is nagyon ritkán. Édesíteni pedig édesítőszerrel szoktam, vagy csak nagyon minimális cukrot használok. Viszont a receptjeimet, mindig csak cukorral írom be, mert a látogatóim nem biztos hogy szívesen használnának édesítőszert. Januártól pedig teljesen diétásan főzök, és várjuk az év végét, hogy kicsit dőzsölhessünk.:)

    VálaszTörlés
  4. Gizi:)Milyen az a búzacsírás liszt,te kevered be vagy így lehet készen kapni?Mennyivel jobb,mint a fehér liszt?Én is leírom a rendes "adatokat" cukor,liszt vaj stb,mert aki simán szeretné megsütni,főzni tudja,mennyi kell:)Én is hétköznapokban odafigyelek amennyire csak tudok az étkezésemre,ha hétvége,akkor kicsit csábulok el,de most karácsonykor persze nem fogom a kalóriákat számolni,és a bejgli is fehér lisztes lesz és kristálycukros:D A TE recepted alapján!!!!Mert az valami istenien néz ki,pont így szeretjük,rengeteg töltelékkel:)

    VálaszTörlés
  5. Zitus, a lisztet így veszem, "Vitamill búzacsírás liszt" Dunaújvárosba a TECO-ba lehet kapni. Igaz kicsit drágább mint a sima liszt, de én mindig ezt veszem. Ma én is sütöttem megint bejglit, és az eredmény ugyanolyan szép és finom. Most eldugom, mert nem szeretnék már többet sütni. Kíváncsian várom, hogy neked is ízleni fog-e majd.

    VálaszTörlés