2012. február 29., szerda

Zabpelyhes keksz,mogyoróval:)

Nagyon szeretjük a zabpelyhes kekszeket,és szívesebben adom kisfiamnak is ezt,mint a boltit,és tényleg nem kell sok idő az elkészítésükhöz!
(Eredeti recept itt található:http://mezesfinomsagok.blogspot.com/2010/11/zabpelyhes-keksz.html)


HOZZÁVALÓK:

-3 dl zabpehely(lágy)
-3 dl teljes kiőrlésű tönköly liszt
- 3dl graham liszt
ízlés szerint méz vagy folyékony édesítő(én mézet is és édesítőt is tettem bele,az eredeti receptben 3 dl mézet ír,én sokallottam...)
-1,5 dl olvasztott kókuszvaj
-15 dkg török mogyoró
- 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
-mokk.k. fahéj,
-mokk.k. szódabikarbóna
- 2 tojás

Egy edényben az összes hozzávalót kidolgozzuk alaposan,majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle és a sütőpapíros tepsibe helyezzük és a tenyerünkkel kicsit lenyomkodjuk!
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb.10-15 perc alatt készre sütjük!
Sok zabpelyhes kekszet sütöttem már,de ez első helyre került a családnak is,mint nekem is:)

8 megjegyzés:

  1. Ez nagyon fincsi lehet! Nekünk, mindenféle kekszek bejönnek, de a zabpelyhesek a favoritok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is szeretjük nagyon,főleg én ,mert hamar készen vannak:)

      Törlés
  2. Zitus, ebből az alapanyag mennyiségből mennyi keksz lesz, nagyon sok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh,ha jól emlékszek,akkor olyan 20-25db lett belőle,és nem kicsik!:)Számolj be kérlek,ha elkésztetted:)

      Törlés
    2. Oké, nekifutok egy adagnak. Köszi

      Törlés
    3. Szívesen!!!
      Jó sütögetést:)

      Törlés
  3. Nos, a keksz elkészült, felemás a sikere. Nekem nagyon ízlik, a család többi tagja meg nem tudja értékelni :) Én tettem bele egy kevés kókuszreszeléket is, szerintem tök jó lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy legalább Neked ízlik:)első körben nálunk is idegenkedtek,de megszokták,hogy ezt sütök,ma már méltán a család kedvence ezek a kekszek:D
      Legközelebb és is teszek bele kókuszt,jóóóó ötlet:)

      Törlés