2012. március 1., csütörtök

Hamburger Zitus módra:)


Múlt héten a család igazi hamburgerre vágyott,bevallom már én is:)Szeretem a "mekit",de ha igazi,valós hamburgert akarok enni,mindig itthon készítek magunknak:)
Persze a hamburger bucit is :)

(eredeti recept Limaránál olvasható)

HOZZÁVALÓK:

Bucikhoz:

-60 dkg kilófaló liszt kelt tésztákhoz
- másfél tasak szárított élesztő
-2 dl langyos tej
-100 gr. joghurt
-1 tojás
-40 gr kókuszvaj felolvasztva
-1 teásk. só
-2 evőkanál fruktóz
valamint a bucik lekenéséhez 1 tojás,szezámmag:)

HAMBURGER HÚSOKHOZ:

-50 dkg darált marhahús
-2 fej lila hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2-3 evőkanál dijoni mustár
-só,bors,
-2 evőkanál cukormentes ketchup
(ha szükséges akkor tojás)
-kókuszvaj a kisütéshez

ízlés szerint:salátalevél,csalamádé,lila hagyma,sajt,ecetes uborka stb stb...:D

A zsemlének valót a kenyérsütőben bedagasztottam,míg az ott munkálódott,addig a húspogikat elkészítettem,a hozzávalókat összekevertem(nekem nem kellett bele tojás)és lapos "pogácsákat" formáztam belőle,kókuszvajban kisütöttem ropogósra:)
A megdagadt zsemletésztát 8 egyenlő részre szedtem és gombócokká formáztam,(zsemle alakúra)majd sütőpapíros tepsibe helyeztem őket,lekentem tojással megszórtam szezámmaggal és még fél órát hagytam pihenni,majd 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem:)



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a hamburger, most jó nagyokat nyelek!!! Szépek lettek a bucik, én is nagyon szeretem a szezámmagot.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Szezámmag,lenmag jöhet nekem is mindig:)
      Paszternákod elnyelte a tetszésemet,szomszéd nénitől most kaptam,ki fogom próbálni:)

      Törlés