Sokan csak káposztás cvekedlinek ismerik:)Mi borsosan esszük,de hallottam olyat aki porcukrosan:)))
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg durum száraztészta(kocka vagy fodroska)
-1 kg fehér káposzta
-só,őrölt kömény,fehér bors,cukor
-olaj
Olajon megkaramellizáljuk a cukort(nálam talán 2-3 evőkanálnyi) majd rádobjuk a legyalult káposztát,sózzuk,borsozzuk és köménnyel megszórjuk:)Kis vizet adunk hozzá,majd készre pároljuk és amikor elfőtte a levét lepirítjuk .
Sós,olajos vízben kifőzzük a tésztát,majd mikor megfőtt,leszűrjük jól lecsepegtetjük és a káposztához adjuk(ha kell még utána ízesítünk!)
Mi jól lepirítva szeretjük:)
Jó étvágyat kívánok:)
Nagyon szeretjük a káposztás tésztát!!! Én sósan megborsozva, a férjem pedig cukorral megszórva, amitől engem kiráz a hideg.:))
VálaszTörlésÉn is sósan,egyedül nagymamám eszi cukrosan...mondtam eheti,de nem előttem :)))))))))))))
Törlés