2012. március 13., kedd

Káposztás tészta


Sokan csak káposztás cvekedlinek ismerik:)Mi borsosan esszük,de hallottam olyat aki porcukrosan:)))

HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg durum száraztészta(kocka vagy fodroska)
-1 kg fehér káposzta
-só,őrölt kömény,fehér bors,cukor
-olaj

Olajon megkaramellizáljuk a cukort(nálam talán 2-3 evőkanálnyi) majd rádobjuk a legyalult káposztát,sózzuk,borsozzuk és köménnyel megszórjuk:)Kis vizet adunk hozzá,majd készre pároljuk és amikor elfőtte a levét lepirítjuk .
Sós,olajos vízben kifőzzük a tésztát,majd mikor megfőtt,leszűrjük jól lecsepegtetjük és a káposztához adjuk(ha kell még utána ízesítünk!)
Mi jól lepirítva szeretjük:)

Jó étvágyat kívánok:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a káposztás tésztát!!! Én sósan megborsozva, a férjem pedig cukorral megszórva, amitől engem kiráz a hideg.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sósan,egyedül nagymamám eszi cukrosan...mondtam eheti,de nem előttem :)))))))))))))

      Törlés