Nagymamám imádja amiket sütök,és abszolút nem idegenkedik a "reformos" dolgoktól:)Sőt mindig megdicsér és megkérdezi,akkor ezt nyugodtan eheti-e?:)))
Hetek óta kérlelt bukta legyen már egyszer:)
Meglett a kívánsága:)
HOZZÁVALÓK:
Tésztához:-1 darab tojás
-1 mokkáskanál só
-50 dkg graham liszt, -3 evőkanál gyümölcs cukor
-1 tasak sz. élesztő
-3,5 dl tej
-10 dkg kókuszvaj
-Töltelék:
-ízlés szerint sütésálló lekvár
(nekünk szilva és kajszibarack)
-olvasztott vaj a forgatáshoz
A tésztát drága barátommal végeztettem el,a jó öreg kenyérsütővel:D
Mikor elkészült 2 felé vettem a tésztát,kinyújtottam téglalap alakúra,majd (bevallom nem mértem,de mi nem szeretjük a "bolti" nagyságú buktákat,hanem olyan piciket,gusztábbak is:D ) négyzeteket vágtam és megtöltöttem lekvárral(jóóó sokkal:P)A 4 szélét összecsíptem és gombócokat formáztam belőle és olvasztott vajban megforgattam és így tettem a tepsibe,egymás mellé szorosan!Letakartam és fél órát még hagytam kelni:)
180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem,majd még melegen megszórtam porcukorral:)
Igaz ez nem a békebeli bukta,de valami isteni lett:)
jaaaaj, ezek a buktácskák....nagyon guszták! :)))
VálaszTörlésKöszi:))))Isteniek voltak:D
TörlésNagyon szépséges buktákat sütöttél, látom a lekvárt sem spóroltad ki belőle. Most jól is jönne egy-két darab, délutáni nasinak.:)
VálaszTörlésÉva...milyen az igazi bukta lekvár nélkül??:D:D:D
TörlésLegközelebb szólj Adony nincs messze:D
A héten nálam is volt már bukta sütés, igaz nem graham lisztből:) Imádom! Mondjuk én mit nem imádok, ami édes és kelt tésztás?:)))
VálaszTörlésIgazi buktánál nincs jobb:))))
TörlésEz a baj velem is...:S imádom őket...