2012. március 10., szombat

Graham bukta


Nagymamám imádja amiket sütök,és abszolút nem idegenkedik a "reformos" dolgoktól:)Sőt mindig megdicsér és megkérdezi,akkor ezt nyugodtan eheti-e?:)))
Hetek óta kérlelt bukta legyen már egyszer:)
Meglett a kívánsága:)


HOZZÁVALÓK:

Tésztához:
-1 darab tojás

-1 mokkáskanál só
-50 dkg graham liszt, -3 evőkanál gyümölcs cukor
-1 tasak sz. élesztő
-3,5 dl tej
-10 dkg kókuszvaj

-Töltelék:

-ízlés szerint sütésálló lekvár
(nekünk szilva és kajszibarack)

-olvasztott vaj a forgatáshoz

A tésztát drága barátommal végeztettem el,a jó öreg kenyérsütővel:D
Mikor elkészült 2 felé vettem a tésztát,kinyújtottam téglalap alakúra,majd (bevallom nem mértem,de mi nem szeretjük a "bolti" nagyságú buktákat,hanem olyan piciket,gusztábbak is:D ) négyzeteket vágtam és megtöltöttem lekvárral(jóóó sokkal:P)A 4 szélét összecsíptem és gombócokat formáztam belőle és olvasztott vajban megforgattam és így tettem a tepsibe,egymás mellé szorosan!Letakartam és fél órát még hagytam kelni:)
180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem,majd még melegen megszórtam porcukorral:)

Igaz ez nem a békebeli bukta,de valami isteni lett:)

6 megjegyzés:

  1. jaaaaj, ezek a buktácskák....nagyon guszták! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépséges buktákat sütöttél, látom a lekvárt sem spóroltad ki belőle. Most jól is jönne egy-két darab, délutáni nasinak.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva...milyen az igazi bukta lekvár nélkül??:D:D:D
      Legközelebb szólj Adony nincs messze:D

      Törlés
  3. A héten nálam is volt már bukta sütés, igaz nem graham lisztből:) Imádom! Mondjuk én mit nem imádok, ami édes és kelt tésztás?:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazi buktánál nincs jobb:))))
      Ez a baj velem is...:S imádom őket...

      Törlés