2012. február 24., péntek

Meggyes kalács



Szeretjük nagyon a meggyes sütiket,a kalácsokat meg végképp,Limaranál meg is találtam a nekem valót:)
(Eredeti recept:http://limarapeksege.blogspot.com/2009/03/mazas-meggyes-kalacs.html)

HOZZÁVALÓK:

-45 dkg graham liszt
-1,5 dl tej
-60 gramm cukor(fele fruktóz fele nádcukor)
-pici só
-2 egész tojás
-5 dkg kókuszvaj
-1 teáskanál vanília aroma
-1 tasak szárított élesztő

Kenyérsütőbe bedagasztottam a tésztát!
Miközben dolgozott a gép,cukormentes meggybefőttet leszűrtem a levét vanília pudingporral besűrítettem,kis édesítő és mikor kész volt,beleforgattam a meggyet!
Mikor elkészült a tészta,egy kapcsos tortaformába tettem a tésztát,kezemmel ellapítottam és egy kanál végével 3 kör bemélyedést vétettem a tésztán:)
Duplájára kelesztettem,majd a mélyedésekbe bele tettem a meggyet,lekentem tojással,előmelegített 180 fokos sütőben készre sütöttem!

12 megjegyzés:

  1. pfújjjjj:D:D:D már megint a nézéstől is híztam:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pfujjj mi???:D
      Ugyan Andikám,attól nem is lehet:D

      Törlés
  2. Ez de undorító! :D Még jó, hogy nincs itthon meggy... :DDDDDDD

    A fruktóz olyan, mint a xilit és társai? Mert azokat nem bírja a gyomrom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :P :P

      Fruktózt a kelt tésztákhoz használok,mert a xilit és társai erre nem jók!Nekem nem fáj a gyomrom ettől:) (ha ez megnyugtat:P)

      Törlés
    2. A xilit és társaitól nem csak fáj, hanem más is van... :D

      Törlés
    3. Fruktóznál nem tapasztaltam még...próbáld ki,ez nincs is horror árban,és a kelt tészta működik vele:)

      Törlés
    4. Hol veszed? Gyógyszertárban? És miben különbözik a sima cukortól? Mondjuk jó lenne valamire cserélni a cukrot pl a kenyérben.

      Törlés
    5. Én itt egy helyi élelmiszer boltban vettem a diabetikus termékeknél:)Szerintem bioboltban vagy gyógyszertárban is tuti van!
      http://www.vireco.hu/reformelelmiszer/gyumolcscukor
      Én azért kezdtem el használni,mert eddig nádcukort használtam a kelt tésztákhoz,és Bambi mondta,ez tökéletes és jobb használni.Ráadásul sokkal édesebb,mint a többi társai tehát nem kell belőle olyan sok!

      Törlés
  3. Miért, miért, miért????? Már félve nyitom meg a blogodat, mert ha van itthon minden hozzávaló, képes vagyok egy héten 2 féle sütidet is megsütni a Nagy életmódváltásom kellős közepén... Most ez lesz soron :P majd megírom, milyen lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsiiiiiiii:)))))
      Ez a baj velem is,ha valahol látok valamit,bennem van a késztetés,hogy megsüssem,megfőzzem:))
      Sajnos így több mozgással kell kompenzáljam:))))

      Törlés
  4. Nagyon-nagyon guszta, és én most nagyom megkívántam!!! Korgó gyomorral szemezek vele,és jó nagyokat nyelek.:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)
      Az a baj,hogy én is mindig korgó gyomorral nézek körben a gasztro blogokon...Pedig megfogadtam csak teli pocival művelem ezt:D:D

      Törlés