2012. január 10., kedd

Virslis copfocskák:)



Kicsit elmaradoztam,de így karácsony és szilveszter után,kicsit megálljt parancsoltam(legalábbis magamnak:D ),de a család kérte,hogy valamit azért süssek már:)
Ez lett belőle:

RECEPT:

-50 dkg liszt(én 30 dkg kilófaló,20 dkg tönköly)
-1 tojás,
-3,5 dl tej,
só,
-3 evőkanál olívaolaj,
-1 tasak szárított élesztő,
-pici cukor(én nádcukor)

2 nagy csomag Füstli
szezámmag,lenmag
tojás a kenéshez

A tésztát begyúrjuk(én kenyérgépbe kelesztettem),állni hagyjuk bő egy órát!
Virslit felkarikázzuk(ujjnyi vastagra)!
Elkészítése az alábbi linken megtalálható,így könnyebb értelmezni,mint leírni:)
http://c1tr4sinau.blogspot.com/2011/04/roti-sosis-sausage-bread.html
Elsőnek bonyolultnak tűnt,de pikk-pakk megy:)
Sütőpapíros tepsibe helyeztem őket,tojással megkentem és rászórtam a magokat!200 fokon megsütöttem:)
Ketchuppal,mustárral lehet kínálni:)
Jó étvágyat:)

6 megjegyzés:

  1. Uh, hát ez tök jól néz ki. Nem lehet ilyet csomagban küldeni?:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta kis copfocskák, én is kérhetnék néhányat??? Én még bírom sütés nélkül, de már alig várom a hétvégét, mert akkor sütök valami finomat és nagyon krémeset.:))

    VálaszTörlés
  3. Pipacs,köszi!!!:)

    Tamara,nézd én küldök ha kell,de mire odaér,már nem az igazi...:D

    Éva,kérhetsz:D:D:D Mit szeretnél hétvégére alkotni?:D

    Andikám,guszta az tuti!!!:D

    VálaszTörlés
  4. Zitus hétvégére egy finom habos babán pitét terveztem be. A banánt már megvettem hozzá, remélem addig nem fogjuk megenni.:)

    VálaszTörlés