2012. január 18., szerda

Étcsokis-mogyorós zabkásapuding:)

Tegnap kaptam egy jó kis olvasnivaló oldalt Pipacstól,eszméletlen jó dolgok vannak ezen a blogon,és mivel már ideje volt magamnak valami lightosabb desszertet csinálni,erre eset a választásom:D
(http://konyhatunder.blogspot.com/2012/01/csokolades-mogyoros-zabkasapuding.html)

Hozzávalók:

-4 dl tej
-2 dl tejszín (én cukormentes Hulala)
-fél csésze zabpehely,(én apró szeműt )
-pici só,
-pici foly.édesítőszer,
-egy tábla étcsoki nekem Boci körtés darabokkal,(90 grammos,eredeti recept 80 grammot ír)
-fél csésze törökmogyoró,

Tejet lassú tűzön felforraltam,pici sóval és édesítővel,bele a zabpehely,majd lehúztam a tűzhelyről és lefedve 10 percet pihent!
Közben a törökmogyorót összetördeltem,és száraz serpenyőben lepirítottam!Egy edényben az étcsokit apró darabokra tördeltem!
10 perc elteltével,visszatettem a tűzhelyre a zabpelyhes tejet,és nagyon lassan belecsorgatva(állandó keverés mellett)hozzáadtam a tejszínt!Főztem bő 5 percig(kevergetni kell,le ne égjen!!)
A fele zabkását beleöntöttem abba a tálba,amibe az étcsokit összetördeltem,és összekevertem vele(hő hatására megolvadt).
Nekem sajnos nincsen magas falú poharam,így kis üveg edénykékbe rétegeztem a pudingot,alulra fehéret,majd rá a csokisat és erre mogyorót szórtam,újabb fehér,majd csokis és tetejét mogyoróval szórtam meg:)
Hűtőben csücsülnek éppen!(3 tálkával lett)
Mindenkinek ajánlani tudom csak,krémes,egészséges és valamennyire alakbarát is:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz, gyerkőceim nagyon tudnák értékelni :) Na jó meg én is, de rájuk fogom :)

    VálaszTörlés
  2. Tegnap megkóstoltattam Zsombival,ízlett neki:)))Hidd el Te is értékeled majd Viki:D

    VálaszTörlés