2012. március 26., hétfő

Zabpelyhes falatkák lekvárral




Ebben a jó időben sokat sétálunk kisfiammal,és olyankor mindig viszek magunkkal valami rágcsát neki az útra(ugyanis képes 2-3 órát is sétálni egy huzamba)Jobban szeretem,ha olyat viszünk amit én sütök,és ez tényleg hamar meg is van:)

HOZZÁVALÓK:
(nekem 25 db-ka lett,nem nagyok!)

- 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
7,5 dkg zabpehely
-fél tk. sütőpor
-pici szódabikarbóna
-fahéj,
-5 dkg darált mandula
-2 evőkanál nádcukor
-10 dkg kókuszvaj
-1 db tojás
-pici só

-diabetikus erdei gyümölcs lekvár

Mandulát késes aprítóban ledaráltam(én hagytam benne kisebb darabkákat is)
Teljesk. liszt+sütőpor+szódab.+ só+
fahéj kikever,majd hozzá a darált mandula,zabpehely,nádcukor elkevertem majd hozzáadtam a kockára vágott vajat!Amikor már jó kis morzsás állagú akkor beleütöttem a tojást,sima tésztává gyúrtam.Fóliába becsomagoltam és fél órát a hűtőben pihizett:)
Letelt idő után kis golyókat formáztam belőle ujjbegyemmel a közepén csináltam egy mélyedést és belekanalaztam diabetikus erdei gyümölcs lekvárt.Sütőpapíros tepsibe helyeztem őket,majd 190 fokos előmelegített sütőbe helyeztem kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem:)
Imádom én is a zabpelyhes kekszeket és ez a darabka gyakran lesz vendég nálunk:)))

(forrás:http://konyhatunder.blogspot.com/2012/03/feketeribizlis-zabfalatok.html)

4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy megtetszett és megízlett Zitus ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én örülök a receptednek:)))
      Ez valami fenséges:)))

      Törlés
  2. Egyetértek, fenséges! A múltkori kekszet a család rám hagyta (nem volt gond, nekem az is ízlett), ebből meg alig akartak adni :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csokis keksz nálunk imádat,de ez...:)Hétvégén kértek újabb adagot:D:D:D:D

      Törlés