2012. március 7., szerda

Spenótos-mascarponés tagliatelle


Szeretem a spenótos dolgokat,tésztát már rég ettem,reggel főzés közben jött az ötlet:))

HOZZÁVALÓK:

-15 dkg száraz durum spenótos tagliatelle
-1 zacskó mirelit spenót
-15 dkg házi túró
-15 dkg mascarpone
-feta sajt(mennyiséget nem tudok,mert csak morzsoltam rá )
-10 dkg reszelt zsírszegény trappista
-fél fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-kókuszvaj
-só,bors


A tésztát kifőztem (al dente),míg a tészta főtt a vöröshagymát felkockáztam,kókuszvajon megdinszteltem,rádobtam a zúzott fokhagymát,majd spenótot beletettem,sóval és borssal ízesítettem,kb. 5 percig pároltam.A tésztát leszűrtem,a spenót mikor kihűlt kicsit hozzáadtam a túrót,mascarpone-t,ízesítettem még borssal!A tésztával összekevertem a masszát!
Egy tepsibe beleöntöttem a tésztás egyveleget,majd rámorzsoltam a feta sajtot,és a reszelt sajtot rászórtam!
200 fokon megsütöttem:)
Laktató,ízletes,nagyon finom ebéd!!
Én salátával ettem:)

4 megjegyzés:

  1. Nyelkedek nagyokat így este tíz óra környékén, nagyon finom lehet, ki kell próbálnom! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne nyeldekelj:D:D:D:D Hanem csináld majd meg:D Persze NE este!!:D

      Törlés
  2. Hűűűhaaa nagyon jól néz ki ;) A minap a kolléganőmnél spenótos lasagne-t ettem, az is isteni volt, ezért most nagyon nyálas lett a klaviatúrám, ahogy itt nézegettem a képeket :))))

    VálaszTörlés