2012. március 3., szombat

Pestos kiflik


Pestot nagyon szeretem,Genovese-t és a Rosso-t is,de saját készítésben:)
Erről a kiflikről pedig Bambi áradozott mindig:)

PESTO:

-friss bazsalikom levél 15-20 db
-1-1,5 dl extra szűz olívaolaj
-3 gerezd fokhagyma
-3 evőkanál fenyőmag
-5 dkg reszelt parmezán

Késes darálóba helyezem a széttépkedett,megmosott bazsalikom leveleket,fokhagymát,fenyőmagot és a parmezánt,majd amikor már kicsit pépes,apránként belecsorgatom az olajat!Ha kell ízesíteni lehet sóval,borssal:)


KIFLIK-hez:

-50 dkg tk. tönköly liszt
-3 dl langyos tej
-1 tasak szárított élesztő
-3 evőkanál olvasztott kókuszvaj
-3 tojás sárgája
-só
-gyümölcscukor

Szokásos módon megkelesztem a tésztát,majd amikor megkelt a tészta két felé veszem és kör alakúra kinyújtom.Nyolcadoltam,(8 cikkre vágtam)és megkentem a pestoval megszórtam füstölt sajttal,és feltekertem kiflinek !
Sütőpapíros tepsibe helyeztem őket,lekentem tojással,megszórtam szezámmaggal és még egy 15 percet állni hagytam,majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyeztem,ropogósra sütöttem!!!

4 megjegyzés:

  1. Ugye,milyen finomak ezek a pestos kiflik? :) Mi nem tudjuk megunni. :)))) Guszták a te kiflikéid is. Nyammmm

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!!!! Nem merek most ilyen finomságokat sütni, mert akkor annyi a diétámnak.:)
    Nagyon klassz lett az új háttered.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))))
      Én is próbálom a sütögetést lekorlátozni heti egyre....nem mindig jön össze:)))))De kompenzálom mozgással:D:D
      Köszönöm,keresgéltem mire találtam valami klassz hátteret!!

      Törlés