2013. február 9., szombat

Az én kínai pirított csirkém



Ma sok erőm nem volt  a lábadozásban,de gondoltam a pirított csirke hamar megvan,miért ne legyen akkor az?!:)Ki hogy szereti,én most barna bulgurt kívántam mellé,de nagyon finom tésztával is összekeverve:)
 
HOZZÁVALÓK:
 
-50 dkg csirkemell
-1 piros kaliforniai paprika
-2 szál sárgarépa
-1 nagy szál póréhagyma
-20 dkg gomba
-szójaszósz
-kínai fűszerkeverék
-kókuszzsír
-étk.keményítő
 
A csirkemellett csíkokra vágjuk és kókuszvajon megpirítjuk!Hozzáadjuk a nagyobb juliennre(csíkokra) vágott sárgarépát,gombát,paprikát,karikára vágott hagymát,majd mikor ezek is kicsit lepirultak,kis vízzel felengedjük,szójaszósz ízlés szerint,valamint  a kínai fűszerkeverék!A legvégén keményítővel besűrítjük!
 


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Még nem csináltam ilyet, nálam kipróbálós!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki Viki,ha szereted a kínait:)

      Törlés
  2. Nagyon guszta!! Nekem jó lenne hozzá a barna bulgur is, csak már itt lenne. Én is vettem egy zacskóval, de még nem főztem belőle.

    Jobbulást kívánok Neked és Zsombinak is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva!Tovább kell főzni a barna bulgurt,mint a "simát",de megéri:)Rácalmáson nyílt amúgy egy biobolt,ha érdekel:) :)

      Köszönöm,alakulgatunk!!!:)

      Törlés