2013. január 23., szerda

Kínai szezámmagos csirkemell



Idejét nem tudom mikor ettem kínaiban...amióta áttértem erre az életmódra?!talán 2 éve...de már szemezgettem vele egy ideje,reformosítottam,és íme,ez lett belőle:
 
HOZZÁVALÓK:
 
-1 csirkemell
(massza).:
 
-6 evőkanál zabliszt(én zabpelyhet darátlam le)
-3 evőkanál étkezési keményítő
-1 tojás
-pici só
-pici víz
-1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
-pici sütőpor
 
Mázhoz:
 
-ketchup(cukormentes)
-méz
-erős pista
-szezámmag
(ezeket nem mértem,találomra kutyultam ki :D )
 
 
A tojást a többi hozzávalóval kikevertem,sűrű masszát kell kapni!Ebbe megforgattam a kockára vágott,besózott csirkemelleket,majd kókuszzsírban kisűtöttem ropogósra őket,és a fent leírt mázban,akkor frissen,forrón megforgattam,majd tálra szedtem!!!
 
Nagyon finom,kiadós!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!!! Hétvégén kipróbálom, jó csípősen fogom enni:) Imádom a kínait, de én is kb. 2 éve nem ettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Tami!!!
      Én is igencsak "megpistáztam" :D
      Majd számolj be milyen lett:)

      Törlés