2012. augusztus 27., hétfő

Kossuth-kiflik vagy Magdolna





Anyukám hetek óta emlegeti Keresztmamija sütijét...hogy Ő akkor és ott micsoda finomakat sütött...és ez volt a kedvence,és ha hazamentünk ezzel várta Anyumat!:)Haza nekünk Vas megyében van,Egyházasrádócon,rokonaink java részt ott élnek(anyai ágról)...és valóban Keresztmami(mi is így hívtuk gyerekek)ezt istenien csinálta:)Mivel már nincsen 40 fok,gondoltam kedvezek ma Anyunak és megsütöm neki!!!(nem diétás változatban...:D )

HOZZÁVALÓK:

-18 dkg liszt
-20 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-4 tojás
-citromhéj reszelve
-pici sütőpor
-kb.10- 15 dkg dió vagy mandula
kicsi vaj és liszt a tepsi kikenéséhez


A vajat a porcukorral habosra keverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,citromhéjat!A fehérjét habbá verjük!A lisztet a pici sütőporral elkeverjük.A vajas masszába óvatosan belekeverjük a habot,majd a lisztet!Vajjal kikent,majd lisztezett tepsibe öntjük a masszát,durvára vágott dióval vagy mandulával(nekem most csak török mogyoróm volt itthon) és az előmelegített sütőbe helyezzük,kb 20 perc alatt készre sül(tűpróba!!!) Amikor kihűlt,pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle(nekem nem mindegyik félholdka,Zsombor besegített:D )

....Anya hazaérve egyből "neki esett" és csak ennyit mondott...épp olyan,mint Keresztmamié...<3

2 megjegyzés:

  1. ♥ Én is nekiestem volna, nyammiii! Te meg egy hősnő vagy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mára már nem sok van:)Nagymamám is dicsérte:)
      Muszáj annak lennem:)

      Törlés