2012. május 31., csütörtök

Az én fasírtom:)))




Őszinte legyek,szerintem ennek köze sincs az igazi magyar fasírthoz...vagy mégis?:))
Évek óta így készítem,és senki sem hiányolja a zsemlével feldúsított "igazi" változatot:)

HOZZÁVALÓK:

-50 dkg darált hús
-25 dkg túró
--15 dkg reszelt sajt
-2 kisebb tojás
-só,bors,mustár,fűszerpaprika,cayenne bors
-fokhagyma,lila hagyma (ki mennyire szereti benne)
-ha nem állna össze rendese(függ milyen túrót használsz!)akkor zabkorpa
-kókuszvaj


A lila hagymát felkockázom és kis kókuszvajon megdinsztelem,majd rádobom a lereszelt fokhagymát!A darált húshoz egy tálba teszem,majd hozzáadom a túrót(én házit használok,krémesebb)a reszelt sajtot,tojásokat,ízesítem a fűszerekkel,hozzáadom a dinsztelt hagymákat!Ha túl lágy marad a massza szoktam zabkorpát bele tenni!
Gombócokat formázok belőlük,majd kezemmel le lapogatom őket és sütőpapíros tepsibe helyezem!200 fokon kb. 25-30 perc alatt ropogósra sütőm!Lehet bő olajban is kisütni!
Ízletes,nem tömör fasírt!



6 megjegyzés: